Întrebări frecvente despre taberele eematico

Călătoria pe un tărâm nou și fascinant propus de taberele de construcții eematico scoate la suprafață o mulțime de întrebări și neliniști pe care părinții le au.

Pentru copiii, provocările sunt să se adapteze unui mediu și unor situații noi, să stablilească relații cu ceilalți copii și cu trainerii, să își exerseze abilitățile de care au nevoie în viață prin fel și fel de activități practice, să dobândească încrederea în sine, în viziunea și în forțele proprii. Pentru părinți, în schimb, provocarea este să aibă încrederea că puștii lor se vor descurca fără ei, ci cu sprijinul trainerilor, că vor avea parte de multă distracție, că se vor întoarce plini de inspirație și puși pe fapte mari. 

Aici intervenim noi. :) Am adunat o serie de întrebări frecvente ale părinților despre taberele eematico și le-am adus atât lămuiri, cât și soluții. Până când te vei convinge, vă așteptăm cu mare drag în Tabăra de copii și părinți!



Este prima tabără a copilului meu, cum îl pregătesc?

Un copil poate face față mai bine provocării atunci când are informații pure și veritabile despre aceasta. Un setting mental adecvat, adică o stare în care cel mic să cunoască date despre ceea ce urmează să se întâmple, despre parametrii în care se vor desfășura lucrurile, despre oamenii cu care va interacționa, despre sensul încercării, despre locul în care va fi, despre situațiile cu care s-ar putea confrunta, despre soluțiile și persoanele la care poate apela în caz de nevoie, despre durată, poate sprijini adaptarea mai facilă a acestuia la contextul experimentat. Împărtășește cu el tot ceea ce știi despre tabăra eematico, despre locul în care se desfășoară, despre poveștile din taberele trecute. Încurajează-l să îți împărtășească temerile, dar și așteptările pozitive. În acest fel, el va fi mult mai confortabil înainte chiar să cunoască trainerii

Copilul meu are 4 ani. Este prea mic pentru tabără?

Taberele eematico sunt dedicate copiilor cu vârste de la 4 ani. An de an pregătim activități tot mai distractive, sigure, potrivite nevoilor pe care copiii le au și potrivite fiecărei vârste. În plus, copiii au tot sprijinul trainerilor, fie că este vorba de pregătirea pentru șantier, luat masa, lucrul efectiv pe șantier cu uneltele și sculele electrice și pregătirea pentru somn. :) Organizăm tabere de 5 ani, iar experiența anilor trecuți ne confirmă spusele.



Copiii fac și activități sportive în tabără?

Dacă ne permite vremea și toată lumea este gata la timp, începem ziua cu înviorarea de dimineață. Însă, avem parte de suficientă mișcare chiar pe șantier: trasat perimetre, săpat în pământ, ridicat stâlpi, folosirea uneltelor și a sculelor electrice. 

Cine decide felurile de mâncare servite la masă și gustările oferite copiilor?

Pentru realizarea meniului taberei, eematiconii apelează la asistență provenită din mai multe surse: medicul nutriționist, părinții care pot prezenta nevoile și preferințelor celor mici (cazuri de intoleranțe și alergii alimentare sau opțiuni personale speciale, precum diete vegetariene), bagajul experiențelor anterioare.



Copiii au voie cu telefon mobil în tabără?

Noi încurajăm petrecerea timpului în aer liber pe cât de mult posibil, iar în pauze și seara înainte de culcare pregătim fel și fel de jocuri și activități distractive care nu necesită telefoane mobile, tablete sau laptopuri. Copiii au acces la telefon seara când vorbesc cu părinții sau în timpul zilei dacă li se face prea mare dor de ei.

Cum vor sta copiii în camere în taberele eematico?

Cei mici au dreptul să își aleagă colegii de cameră. Trainerii le respectă întru totul alegerile, atâta vreme cât acestea sunt potrivite în raport cu definirea unor medii echilibrate în care fiecare participant să se poată manifesta autentic, fără a constrânge exteriorizarea celuilalt.



Copilul meu are nevoi speciale. Poate veni în tabără?

Taberele eematico au porțile deschise tuturor copiilor. Vă lansăm invitația pentru o vizită in care să ne cunoaștem mai bine și în care părinții vor avea ocazia să ne povestească mai multe despre nevoile speciale ale copiilor. Decizia participării în tabără are loc în urma acestei întâlniri prin care urmează să ne dăm seama împreună, traineri, părinți și copii, dacă contextul în care se desfășoară taberele noastre este potrivit pentru aceștia.



Cum procedați dacă apare o schimbare în starea de sănătate a copilului?

Orice decizie și orice intervenție cu rol preventiv sau curativ este asumată de către eematiconi numai după consultarea în prealabil a părinților sau tutorilor copiilor, care sunt informați cu privire la simptomele resimțite sau manifestate și recomandările personalului specializat consultat.

Cine are grijă de copii?

eematico-trainerii sunt întotdeauna împreună cu cei mici! Supravegherea este în desfășurare din clipa în care primul eematicon și-a activat superputerile, dimineața, până în clipa în care se consumă bateriile celui din urmă, dar și pe durata reîncărcărilor.
eematico-trainerii de tabără sunt aceleași personaje cu care va întâlniți la studio, în cadrul cursurilor, la grădinițe, în cadrul opționalelor, la atelier, atunci când lucrează la inventarea și făurirea  unor materiale didactice, la birou sau în parc, atunci când dezvoltă curriculum eematicesc.



Cum vor lucra copiii cu sculele și uneltele pentru construcție?

Orice parte a activității care implică lucrul cu scule și unelte va fi supravegheată de către trainerii eematico. Copiilor li se face un instructaj de folosire adecvată a sculelor, li se prezintă măsurile de siguranță și sunt echipați cu echipament de protecție potrivit pentru fiecare unealtă în parte. Îi încurajăm pe copii să exerseze lucrul cu uneltele folosite pentru construcție, deseori ajutându-se unul pe altul. Întotdeauna trainerii sunt prezenți și supraveghează utilizarea sculelor și există anumite aparate (ex: fierăstraul circular) care se folosesc numai împreună cu trainerii. Aceasta reprezintă una dintre măsurile de siguranță pe care le punem în aplicare atunci când construim.

Construcțiile făcute de copii sunt sigure?

Structurile sunt gândite împreună  cu oameni de specialitate - arhitecți și designeri - și construite cu mare grijă de traineri și copii. Așa că la final, copiii pot intra în ele. Nu mai spunem că plănuim și tot felul de activități diferite în fiecare pavilion.

Dacă te-ai convins, poți să te înscrii dând click aici.




Posted in: Tabere