Învățare experiențială cu traineri pentru copii (1)

La eematico, construim o lume mai bună pentru copii prin intermediul oamenilor. Pasiunea este cea care ne-a adus împreună și tot ea este cea care ne ajută să evoluăm constant. Oamenii sunt cea mai importanta resursă a noastră și ne dorim să îi cunoașteți rând pe rând.

Astăzi, vă facem cunoștință cu Luiza Udrea, psiholog, trainer pentru copii, traineri de traineri și coordonator de traineri eematico. Veselia, implicarea și dedicarea ei sunt molipsitoare, iar micii eematiconi au parte de toată atenția ei în cadrul programelor eematico. Programul ei de suflet este I Can Be, unde, pentru a descoperi universul ocupațional al adulților, copiii au posibilitatea să bricoleze atât mini-proiecte individuale, precum instrumente muzicale sau jucării originale, unice și chiar bune de luat acasă, cât și să construiască la scară mare decoruri ample de teatru, turnuri, orașe captivante sau fel de fel de vehicule trăznite.


Luiza Udrea – Psiholog și trainer pentru copii

De ce ai ales eematico și nu altceva?

Dintotdeauna mi-am dorit să lucrez cu copii. Când eram mică îmi doream să mă fac pediatru, educatoare sau învățătoare. Aveam o mulțime de păpuși, accesorii și mobilier pentru ele. Îmi petreceam toată ziua construindu-le universul. eematico îmi dă ocazia să lucrez cu copii, bucuria supremă pentru mine pe care mi-am descoperit-o scormonind prin roluri precum educator sau pediatru. Am găsit acest mix de psihologie cu dezvoltare personală prin joacă. Scopul meu în echipa eematico este să construiesc contexte de joc, învățare și dezvoltare pentru copii și să îi însoțesc ca trainer pe tot parcursul lor în cadrul cursului I Can Be, I Will Know sau Maker Exploratorium. Pentru mine, eematico este un mix delicios de psihologie, educație, facere (atât la nivelul ideilor, cât și la acela foarte concret, practic) și experimentare, iar acest mix este ceea ce m-a atras și mă menține atașată de proiectul eematicos.

Care sunt abilitățile pe care crezi că le dezvoltă un copil atunci când participă la programele eematico?

Dacă e să folosim concepte și categorii, aș spune că toți copiii au ocazia să își dezvolte prin intermediul programelor eematico abilitățile motrice, cele sociale și cele cognitive. Ieșind din această zonă, însă, aș spune că micii eematiconi au ocazia să își activeze resurse din bagajul personal, conform rețetei fiecăruia, să le deblocheze pe cele aflate în impas și chiar să își formeze unele noi. Ceea ce face eematico este să creeze contexte securizante în care cei mici să își antreneze abilitățile, dar fiecare va transforma acest mediu astfel încât să răspundă cât mai bine nevoilor lui. Aceasta este frumusețea: fiecare copil își poate lua din universul eematico ceea ce, și atât cât are el nevoie, în prezentul pe care îl petrecem împreuna!

Acest articol este primul din seria dedicată trainerilor eematico. Data viitoare facem cunoștință cu alt eematicon din gașcă. Stai pe-aproape!
Posted in: Despre noi