Cine am fost atunci și cine am ajuns - echipa eematico

Aceștia erau eematiconii-echipă în urmă cu 20-25 de ani. Copii cu visuri care mai de care. Nu ne sfiim să spunem că într-un fel sau altul, le facem pe toate aici, în universul eematico. Și nu le facem singuri, ci cu alte noi generații de copii care intră pe ușa atelierului cu o mulțime de dorințe. Nu le spunem CE să aleagă, dar cu siguranță îi învățăm CUM să aleagă, la ce se pricep cel mai bine sau ce trebuie să îmbunătățească pentru a ajunge acolo unde își doresc.

Câteva dorințe culese din echipă

  

Ioana a crescut cu plăcerea de a coase și a meșteri jurnale și machete. Astăzi, la eematico este zâna materialelor textile, care ies pe ușa atelierului sub formă de accesorii, șorțuri, personaje, animale și multe alte materiale didactice. Când era mică, nu-și imagina că va lucra printre copii așa cum alerga și construia case cu amicii ei de atunci. Acum, printre altele,  ridică împreună cu gașca de copii turnuri, poduri și domuri mari la cursul Inginericum.

 

Cristina face la eematico de toate din ceea ce își dorea când era copil. Dar joaca cu pământ, pietre și cu tot ce găsea în curte o fac să își amintească de copilăria de la bunici. Când a mai crescut, dorința ei era să devină pictor, designer vestimentar sau de interior. Cumva, la eematico, simte că e fiecare dintre acestea și încă ceva mai mult. Cât despre joaca în aer liber, nu îi lipsește nici azi, căci încep în curând taberele de construcții la munte.

  

Nico, trainer eematico, era cea mai mare dintre verișori și avea grijă de toți. De când se știe i-a plăcut să fie în preajma copiilor, să se joace cu ei, să observe cum interacționează. Niciun gând nu i-a șoptit că va ajunge să facă același lucru la job. Cel mai mult în copilărie îi plăcea să amestece apă cu pământ și să modeleze obiecte doar de ea știute. Astăzi, îi îndrumă pe copii la unul dintre atelierele cursului I Can Be să creeze cărămizi din lut și să asambleze căsuțe din lemn.

De ce noi?

Multe dintre activitățile programelor noastre educaționale se regăsesc în amintirile din copilărie ale echipei. În prezent, copiii au ocazia să testeze o mulțime de domenii de oameni mari, de activități educative și distractive, chiar de materii școlare. Cu noi, copiii înțeleg cum funcționează tot ce testează, își dau seama că pot face cât mai mult din ceea ce le place, pot deveni și mai buni la ceva ce deja i-a cucerit pe terenul de joacă, pot lua joaca în serios și pot construi în viitor o lume exact așa cum își doresc.
eematiconii sunt încă niște copii, doar că mai mari. Dimineața, în atelier, testează prima dată materialele didactice și se distrează la fel cum o fac copiii seara la curs. Fiecare experiență a copiilor este trecută prin propriul filtru, așa că cine le poate înțelege mai bine nevoile?Posted in: eematico