Curs Inginericum

Curs pentru copii de 7 – 12 ani

La întrebări haioase, eematico te ajută să găsești răspunsuri serioase

De ce miroase ploaia, de ce e lipicios lipiciul, de ce se aude fulgerul, de ce poate tata să ridice mașina cu un cric și nu doar cu brațele, de ce e mai rezistent lutul când trece prin foc, sunt doar câteva dintre întrebările cărora le vom descoperi împreună răspunsul la cursul Inginericum.

Am pregătit 8 module din cele 4 ramuri ale ingineriei – chemical engineer, electrical engineer, mechanical engineer și civil engineer – pentru a le arăta juniorilor cum pot transforma lumea după voință, înțelegându-i legile și resursele. Fiecărui modul i-am alocat 4 lecții cu o durată de o oră și patruzeci și cinci de minute.

În cadrul modulelor Chemical Engineer Mendeleev și Chemical Engineer Lavoisier vom afla ce este chimia, cum sunt împărțite substanțele care compun lumea, în ce stări le putem găsi, cum le diferențiază oamenii prin simțuri și măsurători, cum se leagă și dezleagă între ele și unde se face pasul între lumea minerală și cea organică. Vom învăța să facem culori, să stăpânim chimia mâncării, să manipulăm mirosurile și să creăm materiale din care să ne facem obiecte.

Electrical Engineer Volta și Electrical Engineer Tesla sunt modulele dedicate experimentelor care ne vor apropia de fenomenul care a dus la dezvoltarea culturii umane, și anume – electricitatea. Vom face cunostință cu domnii Coulomb, Volta, Ampere și Ohm, reproducând experimentele simple care i-au facut cunoscuți pe cei care au dat numele acestor unități de măsură. Apoi am pregătit experiemente spectaculoase cu magneți și interacțiunile pe care le pot genera și vom descoperi legătura dintre magnetism și curentul electric. Vom afla unde locuiește electricitatea, vom face un generator și vom construi un radiou.

Pârghia, planul înclinat, pana, scripetele, roata cu ax și șurubul dau mână cu mână și vin alături de noi la modulele Mechanical Engineer Arhimede și Mechanical Engineer da Vinci. Ele ne vor ajuta să înțelegem fizica mecanismelor ca să putem construi mașinării fascinante! Macara, catapultă, pod mobil sunt doar câteva din proiectele pregătite pentru juniori!

În cadrul modulelor Civil Engineer Imhotep și Civil Engineer Saligny, vom afla o grămadă de lucruri despre statică și mecanică, vom înțelege structura materialelor și care sunt factorii și fenomenele care condiționează construcțiile. Toate acestea ne vor ajuta să înțelegem și să explorăm principalele sisteme constructive create de ingineri și arhitecți de-a lungul timpului. Vom construi cu blocuri de construcție, în sistem trilitic cu sisteme zăbrelite, structuri reticulate și multe altele. Și nu vorbim la dimensiuni Lego ci la dimensiuni reale. Apoi, le vom analiza și ne vom gândi cum le putem îmbunătăți.

Pentru curioși, am pregătit o PREZENTARE detaliată.

Inscriere Curs Inginericum

Grupele de la cursul Inginericum reîncep în luna octombrie. Dacă dorești, te punem pe o listă de interesați și ne auzim atunci. :)

Vreau să ma înscriu la alte activități eematico:


Detalii
Înscrierile s-au încheiat la acest curs. Vom reîncepe grupele în luna octombrie 2019.

Fiecare modul cuprinde 4 lecții tematice, de câte 1 oră și 45 de minute.

Prețul unui modul de 4 lecții este de 390 RON, iar la achiziționarea mai multor module avem următoarele reduceri:
2 module – 740 RON
4 module – 1440 RON
6 module – 2100 RON

Se aplică o reducere de 10% pentru frați.

Exemplu: Dacă alegi o anumită grupă, urmează să vii la toate cele 4 lecții în acea zi, în același interval orar.

Dupa înscriere, vei primi un e-mail cu toate detaliile din partea echipei noastre în maximum 24 ore.

Prin trimiterea formularului veți fi înscris automat în lista noastră de newsletter. Dacă nu doriți sa primiți acest newsletter vă rugam frumos să bifati căsuța de mai sus.

ATENTIONARI G.D.P.R.

CONSIMȚĂMÂNT DATE PERSONALE:

Prin trimiterea acestui formular esti de acord cu folosirea de către noi a datelor tale personale, cu Politica noastra de confidențialitate și noile Condiții de utilizare pe care le poți găsi la baza acestei pagini. eematico Research va folosi informația pe care o furnizati in acest formular, sau o va transmite catre societatea afiliata eematiconezia S.R.L., pentru a realiza înscrierea copilului dvs., pentru păstra legătura cu dvs., pentru a vă furniza noutăți și în scopuri de marketing.
Datele ce urmeaza a fi colectate se refera la : nume, prenume, numar de telefon, adresa poștală (necesară în scopuri de facturare) adresa de e-mail, nume, prenume copil, data de naștere a acestuia (pentru a verifica dacă participarea sa este potrivită grupei de vârstă).
Societatile noastre vor putea colecta si stoca aceste informatii in forme diverse (ex., in forma scrisa, electronica, etc.). Acestea vor fi stocate pe o perioada de 5 ani de la completarea si trimiterea formularului . Am implementat anumite masuri de securitate pentru a asigura confidentialitatea informatiilor din baza noastra de date, in conformitate cu standardele de securitate impuse de legislatia relevanta.

Capthca este obligatoriu!