Povestea Arhitecților - cartea care s-a născut din cursul eematico Cutia cu Arhitectură

În timpul procesului de dezvoltare al cursului eematico „Cutia cu Arhitectură — Kitul de Arhitectură pentru Preșcolari” s-a născut ideea de a avea o carte ilustrată.


Mădălina Năstase s-a ocupat de designul educațional al activităților pentru acest proiect și a creat conceptul cărții cu intenția de a le oferi copiilor un suport vizual care să îi însoțească în călătoria prin lumea arhitecturii. 

Personajele corespund cu specialiștii din echipa arhitectului și fiecare capitol reprezintă o introducere în tematica ce urmează să fie aprofundată la clasă, cu ajutorul materialelor de bricolaj. Altfel spus, copiii care parcurg kitul de arhitectură sunt conduși într-o experiență directă pe firul narativ al poveștii.

Cartea spune povestea unui copil pe nume Art. Inspirat de cadoul primit de ziua lui, copilul își dorește să devină arhitect și în vis, ajunge ca prin magie, chiar în lumea arhitecturii. Aici, Art își face o mulțime de prieteni și explorează îndeaproape fiecare etapă din procesul de construcție al unei case. Ghidat de arhitecții naturii, Art află toate secretele despre cum se țin casele în picioare și construiesc împreună căsuța prieteniei. Câțiva ani mai târziu, Art devine arhitect și își formează echipa de experți, întocmai cum aflase în acel vis despre specialiștii caselor.

Flavia Fabian, graficianul eematico, și-a dorit să reprezinte lumea arhitecturii într-o manieră simplă, clară, pentru a-i ajuta pe copii să înțeleagă tainele profesiei fără a pierde din magia poveștii. Paleta de culori creează continuitate în povestire, iar formele simplificate păstrează în centrul atenției acțiunea și detaliile fiecărei secțiuni.Personajele, care urmăresc firul poveștii în același timp cu cei mici, îi invită pe aceștia să își imagineze, să experimenteze și să pătrundă cât mai ușor în joaca de-a arhitecții.


Vă invităm să  parcurgeți cartea aici.Mai multe despre Cutia de Arhitectură puteți afla aici.


Posted in: eematico