Școala de vară

Ateliere all-day pentru copii de 5-12 ani

În vacanța de vară, eematico transformă studioul în tărâmul poveștilor sub formă de ateliere all-day. Fie că este vorba de știință, arhitectură sau artă, pregătim fel și fel de jocuri, construcții, jucării de bricolat, experimente, gătit, explorări și chiar plimbări în parc și la muzee. Râdem cu gura până la urechi la boardgames, la filme și la provocările de tip Quiz. Mesele de prânz copioase și gustările sănătoase sunt asigurate de noi. Plimbările le vom face la pas sau cu mijloacele de transport în comun.

Săptămâna 24 - 28 iunie
orele 9.00 - 17.00
Ziua 1: The Journey of Thomen the Builder, luni, 24 iunie
Începem săptămâna cu o zi plină de construcții la studioul eematico. Testăm diverse tipuri de grinzi, aflăm despre tipurile de poduri și ne punem pe construit un pod zăbrelit real. Vizita în natură din această zi o vom face în Delta Văcărești.

Ziua 2: The Legend of Physical Forces, marți, 25 iunie
Marți strângem gașca de mecanici și explorăm forțele fizice prin fel și fel de materiale cu mecanisme: jocuri mecanice, roți dințate și Robotul eematico pe care trebuie să-l montăm cu șuruburi și piulițe și să îl decorăm cu cretă.

Ziua 3: The Mysterious Machines of the Wizard of Oz, miercuri, 26 iunie
Pornim în excursie la muzeul CFR ca să aflăm mai multe despre misteriosul tren care ne poartă pe drumuri mărețe. Inspirați de aventură, copiii își bricolează la studio un trenuleț care funcționează pe bază de elastic și montează mecanisme mari cât ei.

Ziua 4: The Burning Maze, joi, 27 iunie
Ziua experimentelor vine la pachet cu tot felul de provocări. Punem proprietățile fluidelor sub lupă de eematicon și experimentăm secretele lor, creăm o lava lamp magică și urmărim "artificiile" ei subacvatice. Ne bucurăm de spectacole de culori date de soluțiile lichide cu diferite densități ori supuse la diferite temperaturi.

Ziua 5: The Trials of Medusa, vineri, 28 iunie
Copiii deslușesc misterele iluziilor optice cu ajutorul intrumentelor optice pe care le pregătim pentru ei: holograma 3D, phenakistoscopul, zoetropul și praxinoscopul. La momentul de brico, își construiesc propriul thaumatrop. Împreună facem o plimbare în parcul Tineretului. 

Săptămâna 1-5 iulie
orele 9.00 - 17.00
Ziua, 1: Michelin Star Chefs, luni, 1 iulie
Micii bucătari pătrund în minunata lume a gastronomiei. Descoperă istorii fascinante despre fructe, legume și mirodenii. Testează, gustă și prepară mâncăruri sănătoase. Picnicul organizat la  Grădina Istorică - din Grădina Botanică le va permite să descopere plante de mult uitate. Cine știe, poate chiar aici va lua naștere primul restaurant cu stele Michelin? 

Ziua 2: Master of Concrete and Steel, marți, 2 iulie
Marți ne punem halatele de ingineri constructori și înălțăm un dom de 2 metri, mai mare decât noi. Testăm arcul folosit în construcții, pe cel din lemn, pe cel de cărămidă și pe cel metalic.

Ziua 3: The Mexican Paintress, miercuri, 3 iulie
Ziua artei ne duce în excursie la Muzeul Simțurilor unde ne vom distra pe cinste. La studio ne jucăm cu imprimeurile cu diverse forme pe hârtie, creăm pigmenți și încercăm diferite moduri de pictare.

Ziua 4: The South African Innovator, joi, 4 iulie
Electricitatea intră în scență la atelierul de joi, unde testăm circuite electrice, punem în funcțiune un orășel, aflăm cum funcționează un semafor și observăm materialele conductoare și izolatorii. Plecăm acasă cu o lămpiță electrică bricolată de noi.

Ziua 5: The Woman who conquered radiations, vineri, 5 iulie
Felurite experimente “radioactive”(fosforescente și fluorescente) vor anima atmosfera din laboratorul eematico. Copiii vor asambla și testa o orgă luminoasă și își vor prepara un slime “radioactiv” pentru acasă. 

Săptămâna 8-12 iulie
orele 9.00 - 17.00
Ziua 1: Climate change, luni, 8 iulie
Schimbările climatice prin care trece căsuța noastră, Pământul, sunt investigate de noi și micii salvatori. Cauze și efecte? Aflăm prin experimente și jocuri de rol. Care este compoziția aerului și cum este el contaminat, ce înseamnă acidifierea oceanelor și care sunt efectele asupra vieții marine, le descoperim pe toate pentru că avem o zi întreagă la dispoziție. 

Ziua 2: Recycling, marți, 9 iulie
În ziua dedicată reciclării, aflăm că plasticul este unul dintre inamicii Pământului. Nicio problemă, căci avem metode de a repara efectele negative imediate asupra plantelor, a animalelor și a aerului. Sortăm deșeuri, purificăm apa și descoperim cum să refolosim produsele din plastic. Ne facem chiar hârtia proprie de luat acasă cu plante adunate din parc. 

Ziua 3: Agriculture, miercuri, 10 iulie
Cu șorțurile pregătite, dăm startul unui maraton de plantat cu propriile mânuțe. O plimbare la Grădina Istorică (din incinta Grădinii Botanice) ne poartă printre plantele cultivate de-a lungul timpului, printre pomi și arbuști și ne aprovizionează cu răsaduri numai bune de plantat, de luat acasă și de îngrijit cum se cuvine.

Ziua 4: Alternative energy, joi, 11 iulie
O mulțime de energii alternative pot produce curent electric și nu sunt nocive pentru Planetă. Împreună cu gașca le descoperim și le testăm pe toate în orășelul amenajat în studio. Filmele sau jocurile ne relaxează între activități, iar copiii pleacă acasă cu o jucărie bricolată de ei: mașinuța cu velă care utilizează energia curenților de aer.

Ziua 5: Green technology, vineri, 12 iulie
Grija oamenilor față de Planetă se manifestă astăzi prin căutarea tehnologiilor „verzi”. Testăm un generator de curent electric, înțelegem cum funcționează energia geotermală și cum încălzește aceasta casele oamenilor, folosim materiale prietenoase cu natura ca să asamblăm o casă. Își fac loc și experimentele la acest atelier, astfel că împreună cu puștii și puștoaicele preparăm bioplastic folosindu-ne de ingrediente naturale.

Săptămâna 15-19 iulie
orele 9.00 - 17.00

Ziua 1: Firefighter, luni, 15 iulie
Ne pregătim ca niște pompieri adevărați să facem față cu succes în cazul unui cutremur. Explorăm planuri de evacuare și încercăm cu ajutorul lor să găsim cea mai scurtă cale spre ieșirea din clădire. Copiii devin coordonatorii unei activități de evacuare și înțeleg mai multe despre ingineria de urgență: stingător, panouri de stopare a extinderii fumului și multe alte lucruri de ajutor. Ne familiarizăm și mai mult cu această ocupație făcând o vizită la Muzeul Național al Pompierilor (Foișorul de Foc).

Ziua 2: Architect, marți, 16 iulie
Intrăm în papuci de arhitect și învățăm cum se face o clădire, de la scară mică la scară mare. Urmărim planurile unor proiecte celebre, precum Turnul Eiffel sau Colosseum. Avem la dispoziție cărămizi din lut pentru a face machetele și ne folosim cunoștințele acumulate până acum ca să ridicăm construcțiile celebre cu ajutorul cărămizilor din polistiren. 

Ziua 3: Fashion designer, miercuri, 17 iulie
Micii designeri de modă pătrund în universul materialelor textile unde, cu ajutorul tiparelor decupează forme de haine diverse pentru a fi cusute acasă alături de părinți. La următorul banc de lucru, copiii își exersează abilitățile motrice brodând forme artistice pe țesătura albă. Manechinii eematicești ne sar în ajutor ca să îi îmbrăcăm și să creăm cele mai trăznite ținute, folosindu-ne de materiale, mărgele, șnururi, panglici, ochelari și câte și mai câte. Încheiem ziua cu o prezentare de modă?

Ziua 4: Product designer, joi, 18 iulie
Ziua designerilor de produs adună o mulțime de tehnici pe care copiii să le testeze și să creeze fel și fel de obiecte de design, cu amprentă proprie. Parcul ne oferă frunze și plante de forme felurite cu care să facem imprimeuri, așa că e musai să facem o plimbare. Creăm vopsea naturală cu ingrediente precum varza sau sfecla și turnăm forme în ipsos.

Ziua 5: Film Maker, vineri, 19 iulie
Înțelegem ce înseamnă să fii scenarist, actor, scenograf sau regizor printr-o mulțime de provocări și surprize pe care le vom anunța în curând (TBA).

Săptămâna 22-26 iulie
orele 9.00 - 17.00
Ziua 1: Ancient civilizations, luni, 22 iulie
Nativii de pe trei continente intră în scenă, iar copiii vor putea să le descopere particularitățile, să îi îmbrace și să-i decoreze în mod potrivit. Ridicăm adăposturile, reprezentate de „teepee”-uri, și încercăm o serie de obiceiuri ca să înțelegem cât mai bine toate aceste culturi: pictură pe față sau chiar exercițiul picturii cu henna. Lipsește o vizită la Muzeul de Istorie Grigore Antipa, așa că o notăm pe listă.

Ziua 2: Tools & furniture around the world, marți. 23 iulie
Pregătim pentru această zi provocări în fel și chip pe care copiii trebuie să le rezolve folosind o serie de unelte din timpuri străvechi sau din ziua de azi. Testăm uneltele având la dispoziție o serie de materiale, de la sculparea în BCA, până la construirea cu placaj de lemn. Încheiem aventura cu un proiect de bricolaj numai bun de luat acasă.

Ziua 3: eematico Olympic Games, miercuri, 24 iulie
Anul acesta organizăm propriile „jocuri olimpice” la studio și în parc, pentru că dedicăm această zi...SPORTULUI. Ne antrenăm printr-o mulțime de variante și la final alegem ce ne-a plăcut cel mai mult ca să continuăm și acasă!

Ziua 4: Symbols around the world, joi, 25 iulie
Explorăm rând pe rând simboluri care stau la baza identității culturale din diferite țări ale lumii și facem o expoziție cu obiecte. Fie că ne creăm propriile măști venețiene din lemn, meșterim obiecte de decor din hârtie sau construim tot felul de obiecte reprezentative pentru anumite țări, ne simțim ca și cum am face un ocol în jurul Pământului.

Ziua 5: Multicultural Arts, vineri, 26 iulie
Ziua de explorare a artelor din diferite culturi a sosit. De la caligrafie și la realizarea bibelourilor din lut, până la pictură după artiști faimoși și crearea păpușilor de sfoară, descoperim tehnica pe care o îndrăgim cel mai mult și plecăm acasă cu opere de artă proprii.

Card de membru

În fiecare zi de Școală de vară primești un punct. La 5 puncte adunate, primești o insignă, la 10 puncte adunate primești o marionetă de asamblat și la 15 puncte adunate primești o jucărie eematico kit de asamblare.

Inscriere Școala de vară

Vreau să fac înscrierea la Școala de vară - săptămâna 24-28 iunie (5-12 ani)

Vreau să fac înscrierea la Școala de vară - săptămâna 1-5 iulie (5-12 ani)

Vreau să fac înscrierea la Școala de vară - săptămâna 8-12 iulie (5-12 ani):

Vreau să fac înscrierea la Școala de vară - săptămâna 15-19 iulie (5-12 ani):

-

Vreau să fac înscrierea la Școala de vară - săptămâna 22-26 iulie (5-12 ani):


Detalii

O zi din cadrul Școlii de vară se desfășoară între orele 9.00 - 17.00. Atelierele sunt dedicate copiilor între 5 și 12 ani. Mesele de prânz și gustările sunt asigurate de noi.

Preț: 180 lei / zi.

Preț pe săptămână (5 zile): 855 lei.

Dacă achiziționezi 2 săptămâni, prețul este de 1500 lei iar dacă achiziționezi 3 săptămâni, prețul este de 2025 lei.

Pentru frați se aplică o reducere de 10%.  Pentru prieteni se aplică o reducere de 5%.

Dupa înscriere, vei primi un e-mail cu toate detaliile din partea echipei noastre în maximum 24 ore.

Prin trimiterea formularului veți fi înscris automat în lista noastră de newsletter. Dacă nu doriți sa primiți acest newsletter vă rugam frumos să bifati căsuța de mai sus.

ATENTIONARI G.D.P.R.

CONSIMȚĂMÂNT DATE PERSONALE:

Prin trimiterea acestui formular esti de acord cu folosirea de către noi a datelor tale personale, cu Politica noastra de confidențialitate și noile Condiții de utilizare pe care le poți găsi la baza acestei pagini. eematico Research va folosi informația pe care o furnizati in acest formular, sau o va transmite catre societatea afiliata eematiconezia S.R.L., pentru a realiza înscrierea copilului dvs., pentru păstra legătura cu dvs., pentru a vă furniza noutăți și în scopuri de marketing.
Datele ce urmeaza a fi colectate se refera la : nume, prenume, numar de telefon, adresa poștală (necesară în scopuri de facturare) adresa de e-mail, nume, prenume copil, data de naștere a acestuia (pentru a verifica dacă participarea sa este potrivită grupei de vârstă).
Societatile noastre vor putea colecta si stoca aceste informatii in forme diverse (ex., in forma scrisa, electronica, etc.). Acestea vor fi stocate pe o perioada de 5 ani de la completarea si trimiterea formularului . Am implementat anumite masuri de securitate pentru a asigura confidentialitatea informatiilor din baza noastra de date, in conformitate cu standardele de securitate impuse de legislatia relevanta.

Capthca este obligatoriu!