eematico primeste premiul 1 la Gala Societății Civile 2022

Locul 1 pentru eematico la Gala Societății Civile 2022 - secțiunea Educație, Învățământ, Cercetare


    În ziua de 28 septembrie 2022 a avut loc cea de-a XX-a ediție a Galei Societății Civile. A fost un eveniment magic încărcat cu multe momente emoționante. Pentru noi a fost însă și mai minunat cu cât am avut parte de cea mai frumoasă surpriză din ultimii ani. Am primit locul 1 la categoria Educație, Învățământ, Cercetare pentru proiectul Kitul de Arhitectura. Și aceasta după ce în 2020 am primit locul 3 pentru proiectul Engage for Discovery la aceeași categorie.


    Este recunoașterea unor eforturi care se întind pe o durată 7 ani, deoarece proiectul pentru care am primit premiul - Kitul de Arhitectură este rezultatul acestor ani de cercetare și dezvoltare. Am reușit să îmbinăm în el toate cunoștințele noastre, toate competențele noastre în forma care aduce cel mai mare impact. Este un curs despre arhitectură, bazat pe kituri de jucării educaționale refolosibile în care facilitatorii sunt chiar cadrele didactice din comunități. În acest mod, cu un buget relativ redus am reușit să asigurăm un impact crescut și pe termen lung, profesorii putând implementa proiectul de-a lungul anilor. La prima rulare au participat 216 de copii și 11 cadre didactice  din 8 județe care vor duce proiectul mai departe.


    Mulțumim, în primul rând, profesorilor care au avut încredere în noi și au fost pionieri în implementarea acestui proiect Voinea Floarea, Petruta Cain, Florina Marinas, Anca Ronița Bancă, Teodora Tolan, Roxana Dârzu, Greta Predoi, Diana Nastase,  Ancuta Melinte, Roxana Giorgiana Costache și Corina Ghitulete.


    Mulțumim Ordinul Arhitecților din România care a crezut în proiectul nostru și  ne-a acordat încrederea și sprijinul, prin fonduri din Timbrul de Arhitectură, pentru a realiza acest concept novator și îndrăzneț!


    Mulțumirile noastre se îndreaptă și către ceilalți sponsori sau parteneri care ne-au permis să sporim impactul: Enel România, Fundatia FAN Courier, Nod Makerspace, Daedalus Proiect, Asociația De-ale Artei, Dip Creative Studio, Teach for Romania și de-a arhitectura.


    Mulțumim desigur și juriului care ne-a încredințat această onoare printre toate proiectele frumoase care au participat! 


    Nu în ultimul rând este rezultatul unei echipe minunate care a contribuit la acest proiect: Bogdan Mihai Balanescu, cel care s-a ocupat de designul și realizarea celor 1589 de kituri, Carolina Pascal care a scris curriculum și a format cadrele didactice, Flavia Fabian care a realizat materialele grafice, Ioana Iancu care a menținut relațiile cu profesorii și școlile, Ingrid Posluschnik care a pregătit tutorialele video, Radu Chivulescu care a dezvoltat activitățile pe calculator, Ion Neculai care a coordonat proiectul și desigur ceilalți membrii ai echipei noastre, prezenți și trecuți.


    Felicitări tuturor participanților și celorlalți câștigători! 

    Felicitări Asociația Casa Bună, alături de care împărțim premiul I, pentru impactul pe care-l aduceți în viețile copiilor!

    Felicitări organizatorilor Gala Societatii Civile și la câti mai mulți ani!


    În 2022 am primit o nouă finanțare de la Ordinul Arhitecților dn România prin Timbrul de Arhitectură pentru proiectul Kitul de Arhitectură. Acest lucru ne face să privim cu încredere la noul sezon al proiectului și la posibilitățile de extindere în cât mai multe comunități și contexte, inclusiv alte grupe de vârstă și poate peste hotare.

Pentru a afla mai multe despre Kitul de Arhitectură, CLICK AICI

Pentru a înscrie școala ta în programul Kitul de Arhtectură, SCRIE-NE

Pentru a avea Kitul de Arhitectură la tine acasă, CLICK AICIPosted in: eematico