Scrisoare de la cei care ne-au devenit prieteni

Mesajul care ne-a topit și emoționat până în vârful urechilor nu putea sta ascuns, așa că am decis să-l dăm spre lectură. :)

„După o serie de încercări eșuate de integrare într-un program educațional (fie de tip clasic, fie alternativ), august 2018 a venit cu o surpriză pentru noi – am descoperit, întâmplător, pe Internet, Eematico, un proiect care, cel puțin în aparență, părea să se plieze pe tiparul și așteptările noastre. 

După două ateliere (unul individual, în cadrul căruia copiii au construit o rachetă și unul împreună cu părinții, când au construit o lămpiță electrică), Eematico a devenit parte integrantă din viața noastră, pasiunea copilului, locul despre care povestește peste tot cu cea mai mare plăcere și pentru care ar renunța la orice altceva.

<<- Alexandru, ce îți place la Eematico?

- Tot.

- Adică? Ce înseamnă tot?

- Păi, că fac experimente și mă joc și îmi plac fetele...

- Și ce îți place cel mai mult?

- Totul îmi place la fel de mult.

- Dar, dintre fete, care îți place cel mai mult?

 - Îmi place Luiza, și Ioana, și ‹fata cu părul în spirală› (aka Ioana Iancu) și ‹fata care muncește tot timpul la calculator› (aka fetele de la recepție), și Carolina, și Nicoleta....>>

Ce feedback mai bun îți poți dori ca părinte decât să îți auzi copilul vorbind cu atâta dragoste despre un loc în care îți petrece o parte din timp???

Ce îți poți dori mai mult de la orice proiect educațional decât să îți vezi copilul că iese fericit de acolo, că dorește cu ardoare să se întoarcă sau că nu mai vrea să se termine?

Ce am găsit la Eematico?  Wooow….am găsit informație. Multă informație care, în prima fază m-a speriat ca părinte, fiind convinsă că o să sufoce copilul. Și totuși, ați știut să o împachetați și să o transmiteți în concordanță cu vârsta copilului, ceea ce m-a surprins la modul cel mai plăcut întrucât nu mă așteptam să găsesc cunoscători atât de fini ai psihologiei copilului.

Apoi, am găsit joacă și experiment….de departe, cea mai bună abordare pentru copii al căror univers îl reprezintă, de altfel, jocul…

…și, cel mai important, am găsit empatie, dragoste, afecțiune – iar eu m-am ales cu un Alexandru care a învățat să îmbrățișeze (la propriu) și alte persoane (pe voi) în afara mamei.

Modul și mediul vostru de lucru fascinează copiii, având în vedere că reușiți să transpuneți totul în viața reală, să lucrați cu obiecte reale…cu alte cuvinte, să transmiteți și să modelați realitatea pe înțelesul copiilor. Sunteți singurul loc (găsit de mine) în care copilul a lucrat cu electricitate fără să își bage degetele în priză, a învățat să folosească un pistol de lipit, a folosit fără teamă și, mai important, fără a i se induce frica, toata gama de unelte care, în mod uzual, îi sunt interzise.

În concluzie…sunteți cea mai mare bucurie a lui Alexandru din ultimul an iar, pentru mine, reprezentați speranța unei perspective educaționale corecte, corelate cu nevoile și psihicul vârstei, o alternativă aproape de perfecțiune pentru orice sistem/ program/ proiect de învățământ.

P.S. Aceleași gânduri bune și pentru echipa Germanicum.”

Floare semănată la eematico și îngrijită cu sfințenie de către Alexandru, 4 ani.


Posted in: eematico