Tabăra de arhitectură 2024

Hai în Tabăra de Arhitectură pentru copii (10-15 ani)!

Taberele de arhitectură eematico au luat naștere în 2019, ca o variantă mai extinsă a taberelor de construire. Ne-am propus astfel să cream un context în care copiii, însoțiți de un arhitect adevărat, să poată parcurge pașii esențiali prin care o idee devine construcție și să le oferim lor rolul de creatori ai propriilor construcții, fără a le mai oferi planuri sau concepte predefinite. Procesul începe cu cercetare individuală și schițarea construcției, continuând cu discuții și ajustări în echipe, și se finalizează cu construcția efectivă a proiectelor, sub îndrumarea arhitectului și a trainerilor. Află mai multe despre povestea taberelor de arhitectură eematico aici.

Anul acesta, suntem încântați să-l avem alături de noi pe Octavian Neculai, arhitect și scenograf. Cu o experiență vastă, el va aduce o perspectivă unică și inspirație copiilor pe care îi va îndruma în pașii de creație arhitecturală din tabără. Gata să împărtășească din cunoștințele sale bogate și să încurajeze creativitatea și inovația, Octavian Neculai este pregătit să devină un mentor atent și empatic pentru fiecare copil din tabăra noastră.

Cu dragoste pentru detaliu și o viziune îndrăzneață, el va ghida participanții să-și transforme ideile în construcții pe șantierul eematico și să descopere frumusețea și complexitatea lumii arhitecturii. Cu experiența sa vastă și abilitatea de a comunica, Octavian Neculai îi va ajuta pe copii să-și dezvolte pasiunea și priceperea în acest domeniu captivant: arhitectura.


Ești curios să afli care este viziunea arhitectului Octavian Neculai despre tabăra de arhitectură?

Mă numesc Octavian Neculai. Sunt un arhitect și scenograf, cu destul de multă experiență adunată, într-o ladă din mintea mea. Aș vrea, împreună cu cei mici, să deschid capacul lăzii și să donez din cunoștințele mele de arhitect, dar și de fost profesor la Facultatea de Arhitectură din București. Mi-ar plăcea să stau în mijlocul copiilor și în joacă să construim împreună case și structuri, venite din imaginația lor.

Vom urma pașii pe care îi face orice arhitect și constructor. Vom alege locul, vom face schițe de concept pentru a ne contura ideile creând primele legături între gânduri, nevoi, materiale și dorința de frumos. Pas cu pas vom rafina ideile trecând de la desen la machetă și, apoi vom alege împreună soluția pentru fiecare construcție în parte. Aici este frumusețea acestui “joc” al construirii. La final va fi spațiul nostru, al fiecăruia dintre participanți. Vom socoti ce materiale avem nevoie și apoi vom merge pe terenul ales pentru a trasa conturul construcțiilor. Înainte de a ne apuca să ridicăm construcțiile vom stabili sarcinile în echipă prin care apoi va trece fiecare din noi în procesul de construire. La final vom face o analiză la care vor participa toți cei care au luat parte la realizarea proiectului, inclusiv invitații lor, pentru a pleca către casă cu gânduri și amintiri cât mai frumoase. Poate va exista și premiul “Ciocanul de Aur”, poate chiar mai multe. Cine Știe?

În timp ce ne pregătim să-l întâmpinăm pe Octavian Neculai în tabăra de arhitectură, să aruncăm o privire și la parcursul său profesional, ce aduce înțelegere și expertiză solidă a arhitecturii și scenografiei.

Octavian NECULAI este absolvent al Institutului de Arhitectura Ion MINCU (1966), director general adj.Opera Națională în perioada 2017-2018, sceno­graf si consultant de arhitectu­ra, colaborator si asistent al regizorului arh. Liviu Ciulei, profesor colaborator si asociat al UAIM, arhitect practician la ICPIL; Comproiect (președinte) și propriul birou de arhitectură NeoBos Arhitectura.

Personalitate complexă, a realizat numeroase proiecte pentru construcții, ansambluri si clădiri destinate comerțului în țară și străinătate, proiecte destinate spațiului spectacolului, remodelări și reabilitări de teatre, amenajări spații comerciale, de spectacol, amenajări interioare, construcții hoteliere, a facut scenografie pentru numeroase spectacole de teatru și operă, a conceput pavilioane la târguri și expoziții internaționale. A fost distins cu premii pentru arhitectură la concursuri interne și internaționale și cu premii pentru scenografie, decoruri și costume la competiții interne și internaționale.


Anul acesta ajungem pe Insula Magică a Profesorului Alfred!

Tot acest parcurs arhitectural se va desfășura având ca pretext povestea Academiei eematico de Magie condusă de Profesorul Alfred și companionul său pufos, bufnița Fionn. Aceștia au nevoie de ajutor pentru a proiecta și construi noul campus al academiei unde vor trebui să își găsească loc casele Cerbului de Aur, Casa Vulturului de Oțel, Casa Cârtiței de Bronz și Casa Somonului Auriu. Parcursul realizării construcțiilor va fi presărat cu descoperirea unor subiecte precum astronomia, poțiunile, metamorfologia, plantologia, ceasloavele zburătoare, triatlonul alchimiștilor dar si cu multă distracție, joacă, plimbări și transformări magice.

Adevărații arhitecți și magicieni știu că magia se naște din înțelegerea profundă a legilor universului și pentru a îi stăpâni tainele ai nevoie de studii aprofundate, de mult antrenament și perseverență.

Biletele pentru Tabăra de Arhitectură includ:

  • Cazare 5 nopți/6 zile la o pensiune la Pensiunea Casa Tăbăcaru
  • 3 mese pe zi + gustări sănătoase
  • Transportul dus-întors cu trenul până la Brașov și cu autocar autorizat până la Peștera
  • Toate materialele și uneltele necesare super-activităților planificate
  • 1 Trainer la 5 copii
  • Surprize  care  vor fi dezvăluite chiar în tabără!

Îți place să construiești? Îți place să creezi lucruri noi? Îți place să meșterești? Îți place să desenezi? Îți place să confecționezi? Îți place să ai parte de experiențe noi? Te gândești că ai putea deveni arhitect? Hai cu noi în tabăra de arhitectură!

Descoperă mai multe detalii aici.

Tabel prețuri



Inscriere Tabăra de arhitectură 2024

Vreau să mă înscriu în tabăra de Arhitectură - copii 10-15 ani


După înscriere, vei primi un e-mail cu toate detaliile din partea echipei noastre în maximum 48 de ore.

Prin trimiterea formularului veți fi înscris automat în lista noastră de newsletter. Dacă nu doriți sa primiți acest newsletter vă rugam frumos să bifati căsuța de mai sus.

ATENTIONARI G.D.P.R.

CONSIMȚĂMÂNT DATE PERSONALE:

Prin trimiterea acestui formular esti de acord cu folosirea de către noi a datelor tale personale, cu Politica noastra de confidențialitate și noile Condiții de utilizare pe care le poți găsi la baza acestei pagini. eematico Research va folosi informația pe care o furnizati in acest formular, sau o va transmite catre societatea afiliata eematiconezia S.R.L., pentru a realiza înscrierea copilului dvs., pentru păstra legătura cu dvs., pentru a vă furniza noutăți și în scopuri de marketing.
Datele ce urmeaza a fi colectate se refera la : nume, prenume, numar de telefon, adresa poștală (necesară în scopuri de facturare) adresa de e-mail, nume, prenume copil, data de naștere a acestuia (pentru a verifica dacă participarea sa este potrivită grupei de vârstă).
Societatile noastre vor putea colecta si stoca aceste informatii in forme diverse (ex., in forma scrisa, electronica, etc.). Acestea vor fi stocate pe o perioada de 5 ani de la completarea si trimiterea formularului . Am implementat anumite masuri de securitate pentru a asigura confidentialitatea informatiilor din baza noastra de date, in conformitate cu standardele de securitate impuse de legislatia relevanta.

Capthca este obligatoriu!