Sunt potrivite taberele eematico pentru fete?

Aceasta este o fotografie tare dragă nouă și cumva ne-a inspirat să scriem acest articol. Este făcută în tabără de arhitectură din 2020.


Ne place sentimentul de curaj și hotărâre pe care îl degajă aceste fete, spiritul de echipă și prietenia care le leagă în mod evident.


Cumva acestea sunt abilitățile pe care încercăm să le dezvoltăm în taberele noastre. 

Ne străduim să cultivăm curajul fetelor de a încerca să facă lucruri care, de cele mai multe ori, sunt asociate cu băieții. Încercam să cultivăm dorința lor de a construi cu propriile mâini, de a încerca lucruri noi și de a se simți confortabil făcând aceste lucruri. Să taie cu fierăstrăul, să folosească bormașina, să folosească șurubelnița manuală și electrică, să  învețe despre structuri de rezistență și să lucreze cu piese mari din lemn sunt doar câteva dintre activitățile care fac parte din  programul zilnic din tabără. 

Încurajăm fetele să exploreze rolul de arhitect, astfel încât să își dezvolte abilitățile manageriale în contexte complexe precum este de exemplu cel al realizării unei construții noi.
Nu de puține ori suntem întrebați: “Sunt taberele eematico potrivite pentru fete?” Noi răspundem cu încredere că sunt cele mai potrivite. Sunt experiențe care cu adevărat le ajută să crească și să meargă către viitorul pe care cu toții ni-l dorim pentru ele, cel al egalității de șanse.

Fetele aduc în taberele noastre un puternic spirit de echipă, o dorință de colaborare și întrajutorare de care este mereu nevoie. Aduc entuziasmul de a încerca lucruri noi și bucuria de a depăși bariere. Aduc determinarea de a fi în stare să facă acele lucruri care de multe ori nu sunt încurajate să le facă. 
Taberele noastre oferă și multe oportunități de consolidare a relațiilor de prietenie, și de formare a unor prietenii noi. A lucra la un proiect comun este o experientă mai puternică decât multe alte experiențe asociate cu taberele clasice. Deoarece, concretizează într-un obiect mare efortul conjugat al celor care au lucrat la el. Pentru fete nu este doar despre a reuși, ci și despre a  găsi și oferi semnificație lucrurilor pe care le clădesc. Pentru ele nu este doar o reușită, ci un punct important în parcursul lor educațional.Astăzi am vorbit mult despre fete pentru că ne dorim să existe echilibru. Acest echilibru se poate obține doar dacă ne asigurăm că mesajul nostru ajunge la cât mai mulți părinți de fete, pentru a îi încuraja să le trimită în taberele eematico de construire și arhitectură.
Posted in: Tabere