Maker Exploratorium

De ce Maker Exploratorum?

 

Explorare, bricolaj și învățare continuă sunt doar câteva dintre cuvintele care definesc cursul Maker Exploratorium. Echipa eematico a bazat acest program pe crezul conform căruia învățarea vine firesc prin joacă și creație, prin testare, observaţie, raţiune şi acţiune, prin implementare. LEARNING BY DOING și PLAY TO LEARN sunt conceptele ce reprezintă esența programului.



Copiii au nevoie de partea practică atunci când studiază diferite subiecte și materii, dobândind mult mai ușor cunoștințe dacă explorează ei înșiși fenomene și comportamente. Stilul de lucru se bazează foarte mult pe a ghida traseul învățării. Partea de bricolaj reprezintă crearea obiectelor, adaptarea proiectelor respective la materialele puse la dispoziție, precum și la scopul proiectului. Obiectele luate acasă stimulează joaca și învățarea continua.

Programul este structurat în așa fel încât fiecare modul introduce copilul treptat în tainele știintelor, intrând pentru început în contact cu obiectele imediat inconjuratoare, după care explorează concepte abstracte precum electricitatea.

Scopul cursului Maker Exploratorium este să puna noțiunile pe care copiii le descoperă în scoala în forme concrete si practice pentru ei.  Cursul urmărește ca micii meșteri să se dezvolte armonios, atât cognitiv, cât și emoțional, în concordanță cu abilitățile necesare secolului XXI, dar mai ales să se distreze în tot acest timp.

În cadrul modulului de Electricitate copiii au reacții inedite față de materiale didactice, precum lanternele cu circuit simplu sau motorașul electromagnetic care dă zvâc! mașinuței bricolate de ei.


Materialele didactice utilizate în curs sunt gândite astfel încat să stimuleze dezvoltarea celor mici pe toate planurile și urmăresc înțelegerea facilă a fenomenelor și noțiunilor studiate. Design-ul lor are în vedere abilitățile celor mici, dozarea lucrului cu scule și unelte diverse și creșterea treptată în dificultate și complexitate. Nu în ultimul rând, un alt luat în calcul este design-ul, după ce sunt satisfăcute toate detaliile ce țin de funcționalitatea obiectului.

 

Un material preferat de majoritatea eematiconilor este automatonul, pentru că înglobează tot felul de mecanisme, este un material de învățare continuă, de la transmiterea forțelor, pâna la studiul mișcărilor diferite ale fiecărei piese. În plus, poate fi personalizat ulterior de cei mici, stimulându-le creativitatea și imaginația.



Posted in: Activitati